Mycake od Digestive keksa

Mycake od Digestive keksa

Sastojci za 8 osoba
Vrijeme pripreme: ccca 30 minuta
Vrijeme kuhanja i hladjenja: 2 sata

ZA BAZU:
300 g Digestive keksa s
mlijecnom cokoladom
80 g maslaca

ZA PJENU:
150 g secera
250 g svjezeg sirnog namaza
2 zlice mlijeka

ZA COKOLADNU KREMU:
90 g skroba
1 l mlijeka
140 g secera
35 g crnog kakaa

ZA DEKORACIJU:
500 g slatkog vrnja
60 secera u prahu

 

  1. Pripremiti kremu od cokolade na slijedeci nacin: pomijesati u zdjeli secer, kakao i skrob. Mijesati i dodavati mlijeko.
  2. Staviti na vatru dok ne uzavrije
  3. Skloniti s vatre i pustiti da se krema ohladi
  4. Samljeti kekse Digestive od miljecne cokolade, rastopiti maslac i umijesati maslac u kekse
  5. Kad smjesa postane homogena, usuti smjesu u kalupe za mono doze, dobro ju pritisnuti i nakon toga staviti u hladnjak da se stvrdne
  6. Izmijesati secer, sir i 2 zlice mlijeka
  7. Usuti smjesu u kalupe, nakon toga dodati cokoladnu kremu i jos ostaviti da odstoji u hladnjaku.
  8. Istuci slatko vrnje u slag i ukrasiti prije posluzivanja