PRAVILA ZA KOLAČIĆE

PLDS Europe BV s trgovačkim nazivom pladis

 

Što su kolačići?

Kolačić je dio podataka koji je pohranjen od strane web sajta unutar preglednika, koji pamti stvari učinjene u prošlosti, poput prijava i stranica koje su posjećene. Koriste se za bržu i lakšu interakciju s web sajtom; pomažu u pružanju najboljeg korisničkog iskustva s web sajtom.

 

Kakve kolačiće koristi ovaj web sajt?

Kolačići koji se koriste na našim web sajtovima su kategorizirani prema smjernicama koje se nalaze u ICC UK vodiču za kolačiće. Ovdje je popis kolačića prisutnih na ovom web sajtu i onoga što rade:

Funkcionalni kolačići:

Ovi kolačići se koriste za prilagodbu web sajta pohranjivanjem vaših postavki, i za omogućavanje određenih funkcionalnosti unutar sajta (poput pohranjivanja željenog jezika korisnika).

Lokalni kolačići za pohranu:

Oni nadgledaju je li okvir za suglasnost kolačića već prikazano i je li korisnik kliknuo na njega.

Google analitika:

Prati uporabu sajta da bi nam pomogla u nalaženju načina za njegovo unapređivanje. To su kolačići treće strane koji se mogu identificirati pomoću prefiksa __utm, _ga, _gat, _gi. Molimo pogledajte Google analitiku (www.google.co.uk) za relevantne informacije o kolačićima.

 

Kolačići se koriste širom naših web sajtova i njihovo onemogućavanje vas može spriječiti u korištenju određenih dijelova sajtova. Ako želite onemogućiti kolačiće, slijedite upute u nastavku (ako vaš preglednik nije pokriven,  molimo konzultirajte upute za njega).

 

Upravljanje kolačićima u preglednicima Microsoft IE 6, IE 7 i IE 8:

U pregledniku, odaberite Alati, odaberite Internet opcije, kliknite na karticu Privatnost, pomaknite klizač ‘Postavke’ na ‘Srednje’ ili niže da biste omogućili kolačiće, ili ga pomaknite prema vrhu da biste onemogućili sve kolačiće.

Upravljanje kolačićima u pregledniku Mozilla Firefox:

U pregledniku, odaberite Firefox (ili ‘Alati’ na vrhu prozora vašeg preglednika) i odaberite Opcije, kliknite na karticu Privatnost,  označite okvir s oznakom ‘Prihvatite kolačiće s web sajtova’ da biste omogućili kolačiće, ili ga odznačite da biste ih onemogućili, kliknite na OK.

Upravljanje kolačićima u pregledniku Safari:

U izborniku Safari (Mac) ili izborniku Uređivanje (Windows), kliknite na Preferencije, iz dijaloškog okvira Sigurnost > Prihvatite kolačiće, da biste omogućili kolačiće kliknite da odaberete ‘Uvijek’, ili kliknite da odaberete ‘Nikad’ da biste ih onemogućili. Kliknite na Zatvaranje.

Upravljanje kolačićima u pregledniku Google Chrome

Kliknite na ikonu ‘ključa’, kliknite na Opcije, odaberite karticu ‘Ispod haube’ pod ‘Postavke kolačića’, odaberite ‘Dopustite sve kolačiće’ iz padajućeg izbornika da biste omogućili kolačiće, ili ‘Blokirajte sve kolačiće’ da biste ih onemogućili.