PRAVILA ZAŠTITE PRIVATNOSTI

Ova pravila zaštite privatnosti opisuju kako PLDS Europe BV s trgovačkim nazivom pladis, kao vlasnik i operater ovog web sajta (“Tvrtka”, “mi” ili “nas”) prikuplja i obrađuje osobne podatke o vama putem korištenja ovog web sajta i njegove sadržine (“Sajt”), kako koristimo i štitimo te podatke, i vaša prava u vezi s njima.

Osobni podaci su informacije, ili kombinacije dijelova informacija, koje bi razumno mogle dopustiti da budete identificirani.

 

Osobni podaci koje mi koristimo

Prikupljaćemo osobne podatke o vama iz raznih izvora, uključujući informacije koje dobijamo od vas izravno (npr. kada nam se obratite), i one koje o vama prikupljamo iz drugih izvora, opisanih u nastavku:

Imajte na umu da se od nas može zakonski zahtijevati prikupljanje određenih osobnih podataka o vama, ili kao posljedica bilo kakvog ugovornog odnosa koji imamo s vama. Neuspjeh da se ove informacije dostave može spriječiti ili odgoditi ispunjenje tih obveza. Obavijestit ćemo vas tijekom prikupljanja informacija o vama jesu li određeni podaci obvezni, i koje su posljedice nedostavljanja tih podataka.

 

Osobni podaci koje prikupljamo izravno od vas

Kategorije informacija koje prikupljamo izravno od vas su:

 • osobni detalji (npr. ime, spol, dob)
 • ostali podaci za kontakt (poput telefonskog broja, adrese e-pošte, poštanske adrese ili broja mobitela)
 • informacije koje automatski prikupljamo od vas pomoću kolačića i drugih tehnologija za identificiranje uređaja (Kolačići i tehnologije praćenja’)

 

Podaci koje prikupljamo iz drugih izvora

Prikupljamo informacije o vama s društvenih mreža (npr. Facebook, Twitter, Instagram)

Kategorije informacija koje prikupljamo o vama iz ovih izvora su:

 • osobni detalji (npr. ime, datum rođenja)
 • kontakt detalji (npr. telefonski broj, adresa e-pošte, poštanska adresa ili broj mobitela)
 • mišljenja koja izražavate nama ili o nama na društvenim medijima

 

Uporaba vaših osobnih podataka

Koristimo vaše osobne podatke da:

 • vas kontaktiramo za mišljenje o našim proizvodima, uslugama ili web sajtovima
 • unapredimo naš sajt, proizvode i usluge, i da pružamo sadržinu prilagođenu vašim interesovanjima
 • se bavimo vašim upitima i zahtjevima
 • komuniciramo s vama povodom svih promocija koje možemo pokrenuti
 • potvrdimo vaš identitet prilikom prijave na naš web sajt
 • vam pružimo informacije o proizvodima ili promotivne i druge ponude od nas ili naših matičnih, pridruženih i povezanih tvrtki, programera web sajta i drugih promocionih partnera u skladu s vašim postavkama za oglašavanje
 • ispunimo naše ugovorne obveze prema vama, pod našim uvjetima i odredbama korištenja
 • poštivamo zakonske odredbe kojima smo podložni i surađujemo s regulatorima i tijelima za provedbu zakona
 • iskoristimo svoja zakonska prava gdje je to neophodno, na primjer za otkrivanje, sprječavanje i odgovaranje na tužbe za prijevare, tužbe za povredu intelektualnog vlasništva ili kršenja zakona
 • u hitnim slučajevima zaštitimo zdravlje ili sigurnost korisnika web sajta ili javnosti, ili u interesu nacionalne sigurnosti

 

Pravna osnova za obradu

Moramo imati pravnu osnovu za obradu vaših osobnih podataka. U većini slučajeva pravna osnova bit će jedna od sljedećih:

 • ispunjavanje naših ugovornih obveza prema vama, primjerice administriranje svih promocija za koje se prijavljujete
 • poštivanje naših zakonskih obveza, primjerice odgovaranje na sudski nalog
 • ispunjavanje naših legitimnih poslovnih interesa, primjerice komuniciranje s vama ili razumjevanje kako koristite naš web sajt, ili povodom naših proizvoda, kako bismo načinili poboljšanja. Kada obrađujemo osobne podatke kako bismo udovoljili našim legitimnim interesima, postavljamo robusne zaštitne mjere kako bismo osigurali zaštitu vaše privatnosti i osigurali da vaši interesi ili temeljna prava i slobode ne nadvladaju naše legitimne interese. Za više informacija o testu uravnoteženja, koji obavljamo za obradu vaših osobnih podataka kako bismo udovoljili našim legitimnim interesima, molimo kontaktirajte nas na konatkt detalje u nastavku.

Možemo steći vaš pristanak da prikupimo i koristimo određene vrste osobnih podataka kada se to od nas zakonski zahtijeva (na primjer, u vezi s našim izravnim marketinškim aktivnostima, kolačićima i tehnologijama praćenja, ili kada obrađujemo osjetljive osobne podatke). Ako tražimo vašu suglasnost za obradu osobnih podataka, u bilo kojem trenutku možete povući vaš pristanak tako što ćete nas kontaktirati pomoću kontakt podataka na kraju ove obavijesti o privatnosti.

 

Djeljenje informacija

Možemo dijeliti vaše osobne podatke s trećim stranama u sljedećim okolnostima:

 • tvrtke pladis grupacije. PLDS Europe BV u konačnici je u vlasništvu Yildiz Holding AS (“Yildiz”). Usko surađujemo s drugim trgovinama i tvrtkama koje spadaju pod pladis grupaciju i Yildiz. Možemo dijeliti određene informacije o vašoj interakciji i pojedinosti o bilo kakvim nedoumicama ili pritužbama na našem web sajtu s drugim tvrtkama grupacije u svrhu oglašavanja, optimizacije kupaca i internog izvještavanja. Više informacija o pladisu potražite ovdje: https://pladisglobal.com/
 • Davatelji usluga i poslovni partneri. Možemo dijeliti vaše osobne podatke s našim davateljima usluga i poslovnim partnerima koji obavljaju marketinške usluge i druge poslovne aktivnosti za nas ili zajedno s nama. Na primjer, za pomoć pri upravljanju promocijama ili drugim događajima, slanje biltena i marketinških e-poruka, posluživanje ili upravljanje našim web sajtom, e-poštu za potporu i usluge razmjene poruka i analiziranje informacija.
 • Agencija za provedbu zakona, sud, regulator, vladina uprava ili druga treća strana. Možemo dijeliti vaše osobne podatke s tim stranama ako smatramo da je to neophodno kako bismo udovoljili zakonskoj ili regulacionoj obvezi, ili na drugi način zaštitili svoja prava ili prava treće strane.
 • Kupci imovine. Možemo dijeliti vaše osobne podatke s bilo kojom trećom stranom koja kupuje, ili na koju prenosimo svu ili gotovo svu našu imovinu i poslovanje. Ako se takva prodaja ili prijenos dogodi, koristit ćemo razumne napore kako bismo osigurali da entitet na koji prenesemo vaše osobne podatke koristi to na način koji je sukladan ovoj obavijesti o privatnosti.

Budući da djelujemo kao dio globalnog poslovanja, gore navedeni primatelji mogu se nalaziti izvan jurisdikcije u kojoj se vi nalazite (ili u kojoj pružamo usluge). Više informacija potražite u odjeljku “Međunarodni prijenosi podataka” u nastavku.

 

Međunarodni prijenosi podataka

Vaši osobni podaci mogu se prenijeti, pohraniti i obrađivati u zemlji koja se ne smatra podobnom za osiguravanje odgovarajuće razine zaštite osobnih podataka prema zakonu Europske unije.

Uspostavili smo odgovarajuće zaštitne mjere (kao što su ugovorne obveze) u skladu s važećim zakonskim zahtjevima, kako bismo osigurali da su vaši podaci primjereno zaštićeni. Za više informacija o odgovarajućim zaštitnim mjerama na snazi, molimo kontaktirajte nas na kontakt podatke u nastavku.

 

Djeca

Ozbiljno shvaćamo zaštitu privatnosti djece. Upravljamo ovim web sajtom u skladu sa svim važećim zakonima u zemlji u kojoj se nalazimo. Djeca mlađa od 16 godina trebaju imati pristanak roditelja/skrbnika prije pružanja bilo kakvih osobnih podataka na web sajtu. Nećemo zahtijevati ili tražiti od djece ispod ove dobi pružanje više osobnih podataka nego što je razumno potrebno za sudjelovanje u primjenjivoj aktivnosti na sajtu. Ako po prikupljanju podataka utvrdimo da je korisnik ispod ove dobi, nećemo koristiti niti održavati njegove osobne podatke bez pristanka roditelja/skrbnika. Bez takvog pristanka, dijete možda neće moći sudjelovati u određenim aktivnostima. Međutim, u određenim okolnostima možemo zadržati i koristiti takve informacije (u skladu s ostatkom ovih pravila i važećim zakonom) kako bismo obavijestili i dobili suglasnost od roditelja/skrbnika radi određene bezbjednosti, sigurnosti, odgovornosti i u druge svrhe dopuštene prema važećem zakonu.

 

Kolačići i tehnologija praćenja

Koristimo kolačiće i tehnologiju praćenja kako bismo pristupili našem web sajtu, uključujući IP adrese za automatsko prikupljanje tehničkih informacija o korištenju našeg sajta.

To može uključivati vrstu vašeg internetskog preglednika ili računala, naziv domene vašeg davatelja internetskih usluga, broj posjeta stranici i karakter i trajanje takvih posjeta. Također pratimo broj posjetitelja na našem web sajtu u skupnom obliku. Ove informacije pomažu nam da održimo naš web sajt svježim i zanimljivim našim posjetiteljima i da prilagodimo sadržinu interesovanjima posjetitelja. Možemo otkriti određene informacije prikupljene putem kolačića i sličnih tehnologija potencijalnim partnerima, oglašivačima (koji mogu koristiti te informacije za pružanje promidžbi prilagođenih vašim interesovanjima) ili trećim stranama.

Određene funkcionalnosti koje se nude na našem sajtu koriste kolačiće kako bi radile i zahtijevaju vaše osobne podatke, npr. za povezivanje s nama na društvenim medijima. Dobaviti ćemo vaš pristanak prije postavljanja tih kolačića.

Također, možemo dopustiti trećim stranama koje poslužuju oglase na našem sajtu (uključujući naše promocione partnere) ili imaju funkcionalnost povezanu s našim sajtom za postavljanje i pristup kolačićima na vašem računalu, ali neće moći pristupiti našim kolačićima. Više pojedinosti potražite u našim pravilima o kolačićima.

Možete postaviti preglednik računala da onemogući kolačiće ili da vas upozori kada se kolačići šalju. Ako onemogućite kolačiće, možda nećete moći optimizirati vaš posjet našem web sajtu, a neke značajke možda neće biti dostupne.

 

Sigurnost i pohrana podataka

Mi provodimo tehničke i organizacijske mjere kako bismo osigurali razinu sigurnosti koja odgovara riziku za osobne podatke koje obrađujemo. Ove mjere su usmjerene na osiguravanje kontinuiranog integriteta i povjerljivosti osobnih podataka. Ove mjere redovito procjenjujemo kako bismo osigurali bezbjednost obrade.

Čuvat ćemo vaše osobne podatke sve dok imamo odnos s vama, ili kako je navedeno u Uvjetima i odredbama za odgovarajuću promociju. Nakon što se naš odnos s vama završi, zadržat ćemo vaše osobne podatke na određeno vremensko razdoblje koje nam omogućuje da:

 • održimo poslovnu evidenciju za potrebe analize i/ili revizije
 • poštivamo zahtjeve za zadržavanje zapisa sukladno zakonu
 • branimo ili podnesemo postojeće ili potencijalne pravne tužbe
 • riješavamo pritužbe vezane uz usluge

Izbrisat ćemo vaše osobne podatke kada više ne budu potrebne u te svrhe. Ako postoje informacije koje zbog tehničkih razloga ne možemo potpuno izbrisati iz naših sustava, postavit ćemo odgovarajuće mjere kako bismo spriječili daljnju obradu ili upotrebu podataka.

 

Vaša prava nad vašim osobnim podacima

Imate određena prava u vezi s vašim osobnim podacima, u skladu s lokalnim zakonom. To uključuje sljedeća prava da:

 • pristupite vašim osobnim podacima
 • ispravite informacije koje držimo o vama
 • izbrišete vaše osobne podatke
 • ograničite našu uporabu vaših osobnih podataka
 • prigovorite našoj uporabi vaših osobnih podataka
 • povučete sve suglasnosti koje ste dali
 • primite vaše osobne podatke u uporabljivom elektroničkom formatu i prenesete ih trećoj strani (pravo na prenosivost podataka)
 • podnesete žalbu lokalnom tijelu za zaštitu podataka

Mi ćemo vam slati marketinške poruke e-poštom, tekstom i drugim elektroničkim sredstvima samo ako imamo vaše dopuštenje za to.

Ako želite raspravljati ili ostvarivati takva prava, kontaktirajte nas pomoću podataka za kontakt na kraju ovih pravila zaštite privatnosti.

Ako smatrate da je bilo kakav podatak o vama netočan ili nepotpun, kontaktirajte nas što je prije moguće. Ispravit ćemo ili ažurirati sve informacije što prije budemo mogli. Kontaktirat ćemo vas ako trebamo dodatne informacije kako bismo mogli poštivati vaše zahtjeve.

 

Promjene

Možete zatražiti kopiju ovih pravila pomoću gore navedenih kontakt pojedinosti. S vremena na vrijeme možemo izmijeniti ili ažurirati ova pravila.

Ako promijenimo ova pravila zaštite privatnosti, obavijestit ćemo vas o promjenama. Ako izmjene ovih pravila zaštite privatnosti imaju fundamentalan utjecaj na prirodu obrade ili na drugi način imaju značajan utjecaj na vas, obavijestit ćemo vas dovoljno unaprijed kako biste imali mogućnost ostvariti svoja prava (npr. prigovoriti na obradu).

 

Kontaktirajte nas

PLDS Europe BV s trgovačkim nazivom pladis je kontrolor odgovoran za osobne podatke koje prikupljamo i obrađujemo.

Ako imate bilo kakvih pitanja ili nedoumica u vezi s načinom korištenja vaših osobnih podataka, molimo vas da nam se javite poštom na Pravni odjel, pladis, Hayes Park, Hayes End Road, Hayes, Middlesex UB4 8EE ili putem e-pošte na personaldataqueries@pladisglobal.com.

Predani smo suradnji s vama kako bismo postigli fer rješenje bilo kakvih pritužbi ili nedoumica o privatnosti. Ako, međutim, smatrate da vam nismo uspjeli pomoći s vašom pritužbom ili nedoumicom, imate pravo žaliti se tijelu za zaštitu podataka u Hrvatska.

 

SVIBANJ 2018.