Rizot na milanski nacin s Digestive keksima od mlijecne cokolade

Rizot na milanski nacin s Digestive  keksima od mlijecne cokolade

Sastojci za 8 osoba
Vrijeme pripreme: cca 60 minuta

ZA RIZOT:
240 g rize za rizot
120 g maslaca
1 l temeljca od povrca
s dodatkom safrana
80 g ribanog sira
ulje i papar po zelji

ZA SIRUP:
300 g jagoda
casa crnog vina

ZA MRVICE MCVITIES:
50 g Digestive od mlijecne cokolade

 

  1. Za pripremiti sirup treba prokuhati u crnom vinu usitnjene jagode
  2. Nakon toga pripremiti rizot: prije svega, zaprsiti lagano rizu na malo maslaca
  3. Nakon toga dodati temeljac od povrca sa safranom i kuhati rizu jos cca 15 min
  4. Dodati ribani sir, sol i papar
  5. Kad je gotov rizot, dodati na vrh sirup od jagoda i razmrvljene kekse Digestive od mlijecne cokolade