Čašice s crumbleom od jabuka

Čašice s crumbleom od jabuka

McVitie’s Avena Classic
50 g maslaca
1 žlica šećera
1 jabuka Golden
165 g krem sira
50 g šećera u prahu
2 žličice cimeta u prahu

  1. Ogulite jabuku i izrežite je na kockice. Da biste pripremili crumble, krupno izlomite kekse McVitie’s Avena Classic i ostavite ih na stranu. Na laganoj vatri otopite maslac u tavi koja se ne lijepi dok se maslac ne zagrije, a zatim dodajte izmrvljeni keks, jabuku, šećer i cimet u prahu i kuhajte sve zajedno nekoliko minuta.
  2. Stavite u zdjelu krem sir i šećer i u prahu i umutite mikserom.
  3. Uzmite staklenke i na dno stavite dvije žličice crumblea, kremu od sira i na kraju pospite cimetom (ili đumbirom, prema osobnom ukusu). Odložite u hladnjak najmanje 30 minuta da odstoji pa služite.

Kao varijantu za pripremu kreme, možete koristiti smjesu od pola kreme od sira i pola slastičarske kreme ili šlaga.