Classic Cheesecake

Classic-Cheesecake
ZA PODLOGU:
250 g keksa McVitie’s Digestive Original
150 g maslaca
2 žlice šećera

ZA KREMU:
30 gr secera
250 gr cokolade za kuhanje, naribane
200 ml slatkog vrhnja

ZA PRELJEV:
500 g krem sira
10 g želatina u listićima
150 g šećera
200 ml svježeg vrhnja
sok od ½ limuna

 

  1. Izmrvite kekse McVitie’s Digestive Original u zdjelu, dodajte šećer, otopljeni maslac i miješajte dok ne dobijete homogenu smjesu. Sipajte smjesu u kalup za tortu s oprugom od 22 cm da se dobije sloj jednake debljine. Odložite kalup u hladnjak najmanje 30 minuta.
  2. U međuvremenu, stavite 10 g želatine u hladnu vodu, posebno stavite u lončić 50 g vrhnja i zagrijte na laganoj vatri.  Iscijedite želatinu i sjedinite je s vrhnjom, miješajte sve dok se ne otopi i ostavite da se ohladi.  Posebno istucite preostalo vrhnje, šećer, vaniliju i dodajte krem sir. Sjedinite smjesu od vrhnja i želatine koja se u međuvremenu ohladila, i sok od limuna. Miješajte sve dok ne dobijete gustu kremu, sipajte na podlogu i što bolje izravnajte.
  3. Za preljev, potopite 10 g želatine u hladnu vodu, a kada želatina omekša, iscijedite je i sjedinite s jagodama (ili šumskim voćem) i šećerom u prahu. Sipajte smjesu od želatine u tavu koja se ne lijepi i zagrijte sve dok se sve potpuno ne sjedini.  Skinite s vatre prije vrenja i ostavite da se ohladi.
  4. Sipajte preljev na podlogu i ravnomjerno ga rasporedite po čitavoj površini; odložite cheesecake u hladnjak na 5 sati.