Mini Cheesecake s okusom limuna

Mini Cheesecake s okusom limuna

ZA PODLOGU:
150 g integralnog keksa McVitie’s Digestive
80 g maslaca
2 žlice smeđeg šećera

ZA KREMU:
250 g mascarpone sira
150 g ricotta sira
100 g svježeg vrhnja
100 g šećera u prahu
30 g soka od limuna
2 limuna (naribana korica)
10 g želatina u listićima

ZA DEKORACIJU:
1 limeta

 

  1. Sitno izmrvite integralne kekse McVitie’s Digestive, stavite ih u zdjelu, dodajte otopljeni maslac i smeđi šećer i miješajte dok ne dobijete homogenu smjesu.
  2. U tavu za pečenje stavite list papira za pečenje i na njega postavite 8 kvadratnih rezača s prilično visokim rubovima. Obložite kalupe iznutra kuhinjskom folijom i stavite prethodno dobivenu smjesu na dno kalupa i utisnite stražnjom stranom žličice. Odložite u hladnjak 30 minuta.
  3. Izvadite iz hladnjaka mascarpone sir i ostavite ga 15 minuta na sobnoj temperaturi. U međuvremenu, omekšajte želatinu u hladnoj vodi, iscijedite je i istopite u lončiću na tihoj vatri. Stavite u posudu ricotta sir, mascarpone sir i šećer u prahu i miješajte dok ne dobijete glatku kremu. U drugoj zdjeli istucite vrhnje pa dodajte prethodno dobivenu kremu, sok i naribanu koricu  limuna kao i želatin koji se u međuvremenu ohladio.
  4. Izvadite podlogu iz hladnjaka i na nju stavite dobivenu kremu koju trebate što bolje poravnati lopaticom, zatim vratite u hladnjak na najmanje 4 sata. Nakon toga, stavite u tanjur za posluživanje mini cheesecake s limunom i dekorirajte svaku porciju tankom kriškicom limete.