Tiramisù Cheesecake

Tiramisù Cheesecake

ZA PODLOGU:
250 g keksa McVitie’s Digestive Original
80 g maslaca
3 šalice kave

ZA KREMU:
5 jaja
6 žlica šećera
10 g želatina u listićima
500 g mascarpone sira
100 g piškota
3 šalice kave
kakao u prahu

 

  1. Izmrvite kekse McVitie’s Digestive Original pomoću blendera, dodajte otopljeni maslac i kavu i dobro pomiješajte. Obložite okrugli kalup za torte promjera 22 cm papirom za pečenje i po rubovima i sipajte smjesu u kalup pa ju dobro utisnite stražnjom stranom kašike. Odložite podlogu u hladnjak 30 minuta (ili 15 minuta u zamrzivač).
  2. U međuvremenu pripremite kremu, odvojte žumanjke od bjelanjaka u dvije zdjele. Istucite žumanjke sa šećerom i kada dobijete nadošlu i pjenastu smjesu, dodajte mascarpone sir i miješajte sve dok ne dobijete glatku kremu. Stavite želatinu u posudu s vodom da omekša, iscijedite je i istopite nekoliko minuta u mikrovalnoj pećnici sa žlicom vode. Kada se ohladi, dodajte je smjesu od mascarpone sira i jaja i dobro izmiješajte. Istucite bjelanjke u snijeg, pa ih dodajte kremi od mascarpone sira i lagano miješajte odozdo nagore.
  3. Izvadite podlogu iz hladnjaka i sipajte odozgor polovicu smjese od mascarpone sira. Umočite piškote u kavu i rasporedite ih u krug po kremi. Prekrijte piškote preostalom kremom od mascarpone sira. Vratite cheesecake u hladnjak da očvrsne najmanje 4-5 sati.
  4. Kada se ohladi, po površini cheesecakea pospite gorki kakao prah.